Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Fietstocht langs historische wegen

Fietstocht langs de TBC-lijn op zaterdag 6 juli (13 juli als reservedatum).

Op 17 november 1906 werd na 25 jaar onderhandelen de stoomtramlijn Tiel – Buren – Culemborg (TBC)  geopend. De verbinding was van belang voor de hele regio. De verwachtingen waren hoog gespannen Maar waar heeft de lijn precies gelopen, wat was er te doen en te zien langs deze lijn en is daar nog wat van over?

De precieze loop van de TBC- Lijn vormde ook de basis voor een fietsroute die werd vastgelegd in een fraai boekje, wat verscheen onder auspiciën van ons genootschap.  Op zaterdag 6 juli 2024 (reservedatum bij slecht weer is zaterdag 13 juli) wordt de route opnieuw gefietst.

De fietsroute loopt vanaf  de Veerpont in Tiel naar het station in Culemborg. Afstand 30 km.

Deelnemers gaan in eigen beheer naar Tiel. Met de fiets (ong. 17 km rechtstreeks), met de sprinter (fietsdagkaart €7,50) of met de auto.

We vertrekken tussen 12.30 en 13.30 uur bij de veerpont in Tiel, aan de Veerweg. Daar wordt u opgewacht door een paar mensen van Voet. Hier krijgt u ook de  voucher voor een versnapering bij restaurant de Kletskop in Asch.

Er is ook een redelijke snackbar bij de veerpont.

We rijden het tracé via Kerk-Avezaath, Buren, Asch, Zoelmond en Beusichem via de veerweg naar station Culemborg.

Het tracé en de routebeschrijving worden t.z.t. hier gepubliceerd. Ook kunt u de route in GPX formaat downloaden voor uw routeplanner.

Er is ook een boekje uitgebracht over de fietsroute. Dit boekje is hier te downloaden. Let op! De route die we op 6 juli fietsen kan iets afwijken van de beschrijving in het boekje.

Op 23 mei wordt er een lezing gegeven over de tramlijn. Nadere informatie treft u hier aan.

U kunt zich aanmelden voor de fietstocht door een mail te sturen met vermelding van uw naam, emailadres en telefoonnummer.