Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Wie bent u en hoe is dat zo gekomen?

Voor het project Identitijd is het programma Knowledge Detectives van HUMINT Solutions op maat gemaakt voor de Culemborgse situatie. Programmaleider Maya Lievegoed legt het idee achter Knowledge Detectives uit: “In onze maatschappij vragen we vaak de mening van professionele deskundigen. Maar er zit heel veel kennis verstopt bij allerlei mensen in je omgeving waar je het wellicht niet van verwacht. En die kennis ontdekken we vaak niet; ook omdat mensen zelf denken dat ze niets interessants te vertellen hebben. Terwijl het tegendeel waar is.”

Wat kunt u verwachten?

  1. Na een telefonische kennismaking met Maya Lievegoed van Humint Solutions brengt zij u in contact met 1 of 2 jongere van het Lek en Lingen. Zij gaan u interviewen en worden hierin begeleid door de leerkracht van het Lek en Linge en Maya Lievegoed. Dit interview vindt plaats door middel van videobellen (zoals Skype) of telefonisch in de week tussen 12 en 23 april.
  2. In het interview met de jongere, deelt u een eigen verhaal rond het thema ‘idenTiteit’. Wat heeft bepaalt wie u bent? Is dat uw opvoeding of zijn dat uw vrienden? Zijn het de diploma’s of is het de tijd waarin uw leeft? Of is het nog iets heel anders?
  3. De jongere gaat op basis van het verhaal verder op onderzoek naar de tijd en plaats van uw leven. De jongere krijgt steeds verschillende opdrachten mee en ontvangen feedback en begeleiding van de leerkracht en Maya Lievegoed. De opdrachten en het onderzoek vinden plaats bij het Regionaal Archief Rivierenland, Elisabeth Weeshuis Culemborg en Bibliotheek Rivierenland.
  4. Eind april neemt de jongere nog een keer contact met u op. Zij presenteren wat ze allemaal gevonden hebben en kunnen nog vragen stellen. Enkel met uw expliciete toestemming gebruiken wij uw verhaal.
  5. In de maand mei gaan de jongeren samen met mediacoaches van het medialab van Bibliotheek Rivierenland een rapportage maken over identiteit. Uw verhaal dient als voorzet, ze gebruiken hooguit een enkel citaat, maar de conclusies zijn anoniem.
  6. Eind mei wordt u uitgenodigd voor de eindpresentatie in de Gelderlandfabriek.

Vindt u het leuk om een jongere te vertellen over hoe uw leven in Culemborg eruitzag? Geef dan naam en telefoonnummer nummer door via aanmelden@voetvanoudheusden.nl en vermeld daarbij Identitijd. Na 9 april zal Maya Lievegoed telefonisch contact met u opnemen voor een kennismakingsgesprek.