Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Historische fietstocht 2.0
Langs de kastelen

Over de kastelen:
Het gebied tussen Utrecht, Wijk bij Duurstede en Amerongen vormt de bakermat van ridderhofsteden en kastelen die zijn gebouwd vanaf de 13e eeuw. Er zijn een aantal prachtige kastelen en buitenplaatsen gebouwd die nationale bekendheid genieten. Door de jaren en oorlogen heen is er veel vertimmerd en vernield aan deze buitenplaatsen. Een deel ervan is ook weer in ere hersteld. Onder het kopje ‘Bezienswaardigheden’ in de te downloaden gids wordt hierover het een en ander verteld.

Over de route:
Vanuit Culemborg loopt de route via de Langbroekerwetering naar Amerongen en via Wijk bij Duurstede weer terug: 50 km fietsplezier. De route loopt deels langs knooppunten zodat er voldoende goede markeringspunten zijn.

Routebeschrijving:
We hebben ook een uitgebreide beschrijving voor je gemaakt. Deze kun je hier downloaden. Op de laatste pagina staat een QR-code, deze kun je gebruiken om rechtstreeks in de RouteYou app te komen voor het downloaden van de GPX
Je vindt de route ook op de website van RouteYou
Wanneer je de route fietst en onvolkomenheden ontdekt, dan horen we dat graag. Heb je zin om mee te doen met de fietsgroep, ideeën aan te dragen of routes na te fietsen? Je bent van harte welkom: aanmelden@voetvanoudheusden.nl