Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Werkgroep Cartografie

Werkzaamheden onderbroken door corona

Sinds 2018 is de werkgroep Cartografie van Voet aan de slag. Het idee bij de start luidde: laten we inventariseren wat er aan oude kaarten van Culemborg voorhanden is. Er zijn afspraken gemaakt over hoe we gingen zoeken, hoe we bijhouden wat we vinden en waar we op letten. En: we willen er over een paar jaar een boek en tentoonstelling van maken.
Inmiddels werken 4 teams aan het doorspitten van archieven en collecties en hebben we al meer dan 150 kaarten gevonden uit de periode tot ca. 1860. We bespreken wat we gevonden hebben: wat zegt deze kaart over de geschiedenis van Culemborg, maar ook: met welk kritisch oog moet je oude kaarten bekijken.

Informatie bij voorzitter@voetvanoudheusden.nl