Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Film ‘Hiroshima mon Amour (1959)’

Historische films op zondag met als thema ‘Tijdsbeelden’.

Hiroshima mon Amour is een Frans/Japanse film van Alain Resnais met in de hoofdrollen Emmanuelle Riva en Eji Okada.

Resnais baseerde de film op een korte documentaire over de atoombom op Hiroshima. Hiroshima Mon Amour wordt gezien als het begin van de Nouvelle Vague. De film gebruikte nieuwe technieken als korte flashbacks die een gebroken verhaallijn geven. “De tijd,” zo zegt Resnais, “is verbrijzeld”.

Het verhaal gaat over een Franse actrice die reist naar Hiroshima, in 1945  getroffen door een atoombom, om een film te maken over de vrede. In de stad ontmoet ze een Japanse architect. Hun namen komen we niet te weten, de actrice wordt aangeduid als ‘Elle’ de architect als ‘Lui’. Ze zijn zesendertig uur samen en in die tijdsperiode ontwikkelen ze een relatie om vervolgens uit elkaar te gaan. Elle praat ook over Hiroshima, ze zegt dat ze de feiten vertelt, maar wordt steeds onderbroken door Lui, die vindt dat ze de feiten verdraait.

Praktische informatie
Datum: zondag 24 november 2024
Plaats: Theater De Fransche School, Havendijk 1, 4101 AA Culemborg
Tijd: 14.30 uur

Kaarten kunt u bestellen via de website van De Fransche School.

Voetleden krijgen €2,50 korting o.v.v. code: VOET2024. ‘Hartsvrienden’ van Theater De Fransche School kunnen tegelijk ook gebruik maken van hun vriendenkorting: VOET2024V is de code voor diegene die én Voetlid én ‘Hartsvriend’ is.