Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Film ‘Ben Hur (1959)’

Historische films op zondag met als thema ‘Tijdsbeelden’.

Ben-Hur is een Amerikaanse historische dramafilm uit 1959 geregisseerd door William Wyler. De film speelt zich af in het Romeinse Rijk omstreeks het begin van de christelijke jaartelling.

Ben-Hur vertelt het verhaal van de vrienden Judah Ben-Hur, een Joodse prins en Messala, de zoon van een Romeinse belastinginner. Messala vertrekt voor vijf jaar naar Rome voor een opleiding en keert met een compleet veranderde instelling terug. Messala maakt Judah en zijn religie belachelijk, en als tijdens een processie die langs Judahs huis loopt een dakpan per ongeluk valt en de gouverneur raakt, verraadt Messala zijn jeugdvriend. Judah wordt als slaaf verkocht en moet jaren verblijven op een Romeins slavenschip. Verderop in het verhaal gaat hij de strijd aan tegen het Rijk en de man die hem verraden heeft, hij zweert wraak te zullen nemen. Dat eindigt allemaal in de beroemde wagenrennen.

De film begint met een proloog waarin het verhaal over de geboorte van Jezus wordt getoond.

Praktische informatie
Datum: zondag 20 oktober 2024
Plaats: Theater De Fransche School, Havendijk 1, 4101 AA Culemborg
Tijd: 14.30 uur

Kaarten kunt u bestellen via de website van De Fransche School.

Voetleden krijgen €2,50 korting o.v.v. code: VOET2024. ‘Hartsvrienden’ van Theater De Fransche School kunnen tegelijk ook gebruik maken van hun vriendenkorting: VOET2024V is de code voor diegene die én Voetlid én ‘Hartsvriend’ is.