Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Verslag vrijwilligersuitstapje Redichemse Waard 21 oktober 2023

Een vereniging als Voet kan niet zonder vrijwilligers. Sterker nog: zonder vrijwilligers is er geen Voet! Vrijwilligers maken de Voetnoten en nieuwsbrieven en brengen die rond, organiseren lezingen en excursies, schrijven teksten voor de websites, etc. etc.

Als waardering hiervoor was er voor de vrijwilligers op zaterdag 21 oktober een uitstapje naar de Redichemse Waard georganiseerd. Zestien vrijwilligers lieten zich niet afschrikken door de voorspelde regen en verzamelden zich bij logement de Appelgaard aan de Beusichemsedijk. Onder leiding van Stefan Claessens werd vervolgens de wandeling door de Redichemse Waard aangevangen. Stefan vertelde volop over de geschiedenis van het gebied, de planten en de dieren die er voorkomen en de plannen die er voor het gebied zijn. De aanwezige voetgenoten waren overigens regelmatig in staat om het verhaal van Stefan over de historie van het gebied aan te vullen. Bijzonder was om te realiseren dat een deel van het gebied waar we doorheen liepen in de middeleeuwen bij Schalkwijk hoorde omdat de bedding van de Lek toen anders liep.

Terug bij de Appelgaard konden we onder het genot van een warm drankje en een lekker stukje taart nog even gezellig napraten. Ondanks de regen in het begin was het een geslaagd uitstapje.