Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Verslag fietstocht 8 juli 2023

Wat was het warm op zaterdag 8 juli! Bij mijn weten was het de warmste fietstocht van Voet ooit. Ondanks het vooruitzicht van een hete en dorstige middag kwamen er toch nog 20 enthousiaste fietsers naar het Pieterplaatsje vanwaar de route van 41,4 km. door West Betuwe van start ging. De deelnemers kregen een kaartje en beschrijving van de route mee en ook een beschrijving met foto’s van de historische bijzonderheden langs de route. Ook kreeg  iedere deelnemer een consumptiebon mee voor een verfrissing in de brasserie ‘Meat the butcher’ aan de voet van de dikke, stompe toren van Beesd.

Voor de meeste deelnemers was het wel te doen op de fiets want de beweging bracht gelukkig wat verkoeling. Wel was het zaak flink te drinken, om uitdroging te voorkomen. Onderweg werd de aandacht gevestigd op landschappelijk bijzonderheden zoals de ‘Kleine Lek’ , de wielen ‘De Waai’ en het ‘Wiel van Bassa’. In Aquoy werden te fietsers geattendeerd op het graf van Cornelia Pisa vlak naast de scheve toren van de kerk; over merkwaardige toevalligheden gesproken. Via de lommerrijke lanen van het Landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt ging het verder weer op huis aan.
De reacties achteraf waren positief. Men vond het een mooie,  afwisselende tocht. Wel warm, maar dat lag niet aan de organisatoren!

De route en de beschrijving kunt u hier vinden.

10 juli 2023, Leo van der Kooij