Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Filmcyclus 2022 ‘Tijdsbeelden’: Le Roi Danse

Op zondagmiddag 23 oktober 2022 vertonen we in samenwerking met theater De Fransche School een film in het kader van Rampjaar 1672. Le Roi Danse (uit 2000, regie Gérard Corbiau. Met onder meer Benoît Magimel en Boris Terral. Speelduur 115 minuten) gaat over de Franse koning Lodewijk XIV. Het verhaal belicht de kunstzinnige kant van de zonnekoning en zijn voorliefde voor muziek en dans. In deze film komen de vele oorlogen onder Lodewijk XIV dan ook nauwelijks ter sprake. Maar hij danst er oplos, de Zonnekoning!

Plaats: Theater De Fransche School, Havendijk 1, 4101 AA Culemborg
Tijd: zondagmiddag, aanvang 14.00 uur

Kaarten kunt u bestellen via de website van De Fransche School. https://www.theaterdefranscheschool.nl/

Voetleden krijgen €2,50 korting o.v.v. code: VOET2022. ‘Hartsvrienden’ van Theater De Fransche School kunnen tegelijk ook gebruik maken van hun vriendenkorting: VOET2022V is de code voor diegene die én Voetlid én ‘Hartsvriend’ is.