Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Verslag Excursie naar de Hanzestad Zutphen 14-5-2022

Op de zonovergoten morgen van zaterdag 14 mei verzamelden zich 38 leden van Voet voor het station van Culemborg. Door de beperkingen vanwege de coronapandemie was de jaarlijkse dagtocht al twee keer niet doorgegaan. En vandaag zou het er echt van komen.

Mooi op tijd arriveerde de bus van Krol-reizen om de deelnemers naar Zutphen te brengen. Onderweg voorgelicht over de bestemmingen en het programma van de dag. Om half elf bereikte de bus het IJsselpaviljoen, waar voor iedereen koffie met gebak klaar stond. Na deze welkome traktatie ging het dagprogramma van start.

Het gezelschap werd verdeeld over vier groepen: twee voor een stadswandeling onder leiding van een stadsgids en twee voor de rondleidingen in de Walburgiskerk met de beroemde Librije – één van de slechts drie nog bestaande “kettingbibliotheken” ter wereld.

De lunch met soep en broodjes werd geserveerd in het historische ‘s Gravenhof tegenover de Walburgiskerk. Velen maakten gebruik van de ruimte in de tijd om een bezoekje te brengen aan de Burgerzaal met zijn indrukwekkende Middeleeuwse balkengewelf.

Na de lunch wisselden de groepen van programma. Iedereen genoot van de verhalen van de stads- en kerkgidsen en het mooie weer.

Moe maar voldaan stapten de deelnemers weer in de bus die op tijd op het plein voor de kerk kwam voorrijden. Getuige de rust inde bus tijdens de terugreis werd er menig uiltje geknapt. Om 18:15 stopte de bus weer voor het station in Culemborg en was er een eind gekomen aan deze “Voettocht”.

Een zeer geslaagde dag, zo bleek uit alle lof die de organisatoren kregen toegezwaaid. Voor hen een extra stimulans om de jaarlijkse dagtocht van Voet ook de komende jaren mogelijk te maken en interessante bestemmingen te blijven zoeken.

Leo van de Kooij