Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Verdwalen op het internet

Ken je dat? Je wilt even iets opzoeken en dan staat daar ook een link naar…. Hee, dat is aardig en óók prachtige afbeeldingen, en ja, er zit een gebruiksaanwijzing bij, pdf, kijk ik nog wel eens naar. En trouwens, die term ken ik niet, Wikipedia wel? O, dat is een mooie stad, iets voor vakantie, zijn daar reizen naar toe, vast wel, aha 5 dagen, niet te duur, favoriet van maken of printen, zonde van de inkt hoewel, toch maar doen… O ja, waar zocht ik ook alweer naar….

Verdwalen in het dichte donkere woud, dat deden de ridders van koning Arthur ook. Dan kwamen ze vast ook een wonderschone fee tegen, of een gruwelijke dwerg: bewoners van die Andere Wereld, gidsen naar een wonderlijk aventure.

Voor Voetgenoten zijn cultuur, erfgoed en geschiedenis plekken op het Internet waar schone aventure te beleven zijn. Kijk maar eens hier: het overzicht van alle bronnen en kaarten van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed. Daar is bijvoorbeeld de ‘hoogtekaart’ te vinden, en daar zie je dat onze lokale bergtop, De Vier Hoeken, op 5,74 meter hoogte ligt. Er valt nog veel meer te ontdekken. Pas op dat je er niet in verdwaalt!

HS