Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Luister, boeken.

Gewoonlijk bespreken we in een Voet voor Thuis ook een of meerdere boeken. Voetgenoten lezen nu eenmaal graag, bij voorkeur geschiedenis. Zwervend op het internet kwam ik bij onze eigen bibliotheek op het onderdeel luisterboeken terecht. Ik herkende een paar titels. Die staan ook bij mij thuis in de kast. Ze komen uit de tijd dat je nog zelf die cd-boxen met hoorcolleges kocht. Toen heette het nog geen podcast, maar het principe is hetzelfde: radio beluisteren op het moment dat het jou uitkomt. En wat raad ik u dan aan? Leo Samama neemt u in acht uur mee door de geschiedenis van de klassieke muziek. Hoe veranderde die muziek in de loop der jaren en waarom gebeurde dat. Een verhaal vol te muzikale voorbeelden. U kunt met hem ook door het levensverhaal van bijvoorbeeld Mozart, Beethoven en mijn vriend Franz Schubert.

Juist voor muziekgeschiedenis is dit een prima medium. En de openbare bibliotheek legt u ook nog uit hoe dat lenen en luisteren gaat.
Een rijke collectie is het. Ga luisteren, het mag nu, op een grasveldje aan de Lek.

HS