Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Fietstocht “Langs de kerken van Alfred Tepe”

Over Alfred Tepe
Wilhelm Victor Alfred Tepe was een Nederlandse architect. Hij werd in 1840 geboren te Amsterdam als zoon van een Duitse textielhandelaar en overleed in 1920 in Düsseldorf.  Na Pierre Cuypers was hij de belangrijkste architect van de neogotiek in Nederland. Naar zijn ontwerp zijn vele kerken gebouwd, met name in het (toenmalige) gebied van het aartsbisdom Utrecht. Tepe was daar een van de voornaamste beschermelingen was van het Sint Bernulphusgilde, een groep van katholieke geestelijken die streefden naar een heropleving van nationale tradities en vakmanschap in religieuze kunst en architectuur. Tepe bouwde een 70-tal kerken. Een een aantal ervan staat in de omgeving van Culemborg en is onderwerp van de fietsroute.

Over de route
Vanuit Culemborg loopt de route via Everdingen, Vianen, IJsselstein, Nieuwegein, Houten en Schalkwijk. De route loopt deels langs knooppunten zodat er voldoende goede markeringspunten zijn. 49 kilometer puur fietsplezier! Je kunt hier een kaart van de route vinden.
We hebben ook een uitgebreide beschrijving voor je gemaakt. Deze kan je hier downloaden. Een GPX bestand om de route op je GPS te zetten kan je hier downloaden.

Wanneer je de route fietst en onvolkomenheden ontdekt, dan horen we dat graag. Heb je zin om mee te doen met de fietsgroep, ideeën aan te dragen of routes na te fietsen? Je bent van harte welkom: aanmelden@voetvanoudheusden.nl