Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Historische fietsroute 2.0:
Langs de Kerken van Alfred Tepe

Een groepje fietsliefhebbers binnen Voet heeft het idee opgepakt de routes van de afgelopen jaren te actualiseren. Herziene routes zijn te herkennen aan de vermelding 2.0 in de titel. Deze kerkenroute reden we in 2019. Na de herziene fietstocht om het graafschap is dit de tweede herziene route met een uitgebreide en fraai geïllustreerde gids met kaart, routebeschrijving en bezienswaardigheden.

Over Alfred Tepe:
Wilhelm Victor Alfred Tepe, geboren Amsterdam 1840, als zoon van een Duitse textielhandelaar, en overleden in Düsseldorf in 1920, was een Nederlandse architect. Na Pierre Cuypers was hij de belangrijkste architect van de neogotiek in Nederland. Naar zijn ontwerp zijn vele kerken gebouwd, met name in het toenmalige gebied van het aartsbisdom Utrecht waar hij een van de voornaamste beschermelingen was van het st. Bernulphusgilde, een groep van katholieke geestelijken die streefden naar een heropleving van nationale tradities en vakmanschap in religieuze kunst en architectuur. Tepe bouwde een 70-tal kerken, een aantal ervan staan in de omgeving van Culemborg.

Over de route:
Vanuit Culemborg loopt deze route via Everdingen, Vianen, IJsselstein, Nieuwegein, Houten en Schalkwijk. 49 Km fietsplezier. De route loopt deels langs knooppunten zodat er voldoende goede markeringspunten zijn.
We hebben een uitgebreide beschrijving voor je gemaakt. Deze kun je hier downloaden. Op de laatste pagina staat een QR-code, deze kun je gebruiken om rechtstreeks in de RouteYou app te komen voor het downloaden van de GPX.
Je vindt de route ook op de website van RouteYou

Wanneer je de route fietst en onvolkomenheden ontdekt, dan horen we dat graag. Heb je zin om mee te doen met de fietsgroep, ideeën aan te dragen of routes na te fietsen? Je bent van harte welkom: aanmelden@voetvanoudheusden.nl

20210612HS