Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Herdenkingsvoorstelling
4 mei via gratis streaming

Op 4 mei om 21.00 is er in het kader van de Nationale Herdenking op de Dam een bijzondere theaterregistratie van de voorstelling Kruipruimte boven de deur over Culemborg in de Tweede Wereldoorlog te zien. De voorstelling is te zien op SRC en via de link op de website van KuCu. In de voorstelling komen drie Culemborgers aan het woord die vertellen wat ze tijdens de oorlog hebben meegemaakt en hoe ze die zijn doorgekomen: de joodse Maurits Gans, die ondergedoken zat, Wilhelmina Kap, die onderduikers onderdak bood en Lenie van der Linden, koerierster. De monologen zullen worden afgewisseld door drie reporters die verslag uitbrengen over het verloop van de Tweede Wereldoorlog in Culemborg. Het geheel zal worden ondersteunt door een muzikant die de contrabas bespeelt.

Oorspronkelijk zou de voorstelling op het Weeshuisplein gespeeld worden. Vanwege de coronamaatregelen is dat niet mogelijk en is een speciale registratie gemaakt in de Gelderlandfabriek. De voorstelling wordt in het kader van Theater na de Dam gespeeld. Er worden landelijk in 80 gemeenten ruim honderd voorstellingen gespeeld. Voor het eerst doet Culemborg hieraan mee. De voorstelling is een coproductie van KuCu (Stichting Kunstprojecten Culemborg) en Theaternetwerk Surpluus.

Tekst en regie: Robbert Baars
Spel: Lidwien Boudens, Majorie van Drumpt, Preben Slotboom
Contrabas: Henk van Steenis

Voorstellingen
4 mei 21.00 via SRC: Ziggo kanaal 36 of 47, KPN kanaal 1382
4 mei 21.00 via KuCu.nl (de voorstelling is 20 minuten van te voren toegankelijk)

De voorstellingen zijn gratis.
Mocht u de uitzending gemist hebben, kunt u deze na 4 mei nog bekijken via KuCu.nl.