Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Gezocht: verhalen uit de Tweede Wereldoorlog

Ruim een jaar geleden werd het project WOII-café opgezet, waarin iedereen werd uitgenodigd om herinneringen aan de Tweede Wereldoorlog op te halen en in georganiseerde bijeenkomsten (het WOII-café) te delen met belangstellenden. Vanwege Corona moest dit project worden afgelast.

In de geest hiervan hebben vier organisaties (zoals Erfgoed Gelderland en het samenwerkingsverband van Gelderse bibliotheken) een nieuw project gestart, ditmaal online. Mensen kunnen verhalen en foto’s insturen, die zullen worden verzameld en geordend. Bijdragen kunt u online insturen via mijngelderland.nl/insturen/gelderse-oorlogsverhalen

De mogelijkheid bestaat dat iemand dan bij u langskomt om uw verhaal aan te horen en te filmen. In deze videofilm vertelt Bas Steman (ook bekend als Ridder Bas van Omroep Gelderland) er meer over. En hier staat de folder.