Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Losse tips

Podcast De plantage van onze voorouders.

Er is in deze tijd veel te zien, maar ook veel te horen. Als u wilt kennismaken met deze moderne vorm van radio/documentaire dan is de winnaar van de beste verhalende Nederlandse podcast van het jaar 2020 een aanrader. Maartje Duin,  een nazaat van slavenhouders, is met Peggy, een nazaat van de slaven, op zoek naar het verleden. Het is een verslag vol herkenbare ambivalenties en ook nog spannend. https://www.vpro.nl/programmas/de-plantage-van-onze-voorouders.html

 

Voorpret voor de vakantie.

Regelmatig stuurt de British Library aan abonnees een bericht over manuscripten. Via allerlei invalhoeken laten ze zien en bespreken ze welk een historische weelde ze in hun collectie hebben. Van deze blog word je weer extra blij: een flinke voorraad vakantiebestemmingen, weliswaar met behulp van een aantal laat-middeleeuwse afbeeldingen.

https://blogs.bl.uk/digitisedmanuscripts/2021/01/a-virtual-get-away-medieval-style.html