Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

NSSC – Paters Augustijnen even terug in Culemborg / video

Zaterdag 1 juni 2019 vond in de Gelderlandfabriek in Culemborg de presentatie plaats van deze Voetnoot. Bijna 50 jaar na sluiting van het Instituut werden onder ruime belangstelling na een boeiende lezing van de historicus dr. Brian Heffernan, over de betekenis van de Augustijnen voor het onderwijs, de eerste exemplaren overhandigd door de auteur drs. Joop de Vries. Die eer viel te beurt aan twee Studiecentrumprominenten van weleer: de bijna 94-jarige Johan van Blokland, voormalig directeur en de bijna 90-jarige voormalige pater-rector mr. Antonius (Ton) van Daal.

Beide heren waren omringd door familieleden, oud-medewerkers en veel belangstellenden. Het was een heuglijke dag. Bijna 50 jaar geleden vertrokken Van Blokland en Van Daal uit Culemborg en nu waren zij samen weer voor even terug in de Lekstad om zich de huldiging voor hun verdiensten te laten welgevallen.

Het derde exemplaar werd overhandigd aan de Orde der Augustijnen – in de persoon van pater dr. Martijn Schrama OSA -. Pater Schrama, prediker en wetenschapper, maakte met zijn aanwezigheid het feest op deze met zon overgoten dag compleet.

Een volledig verslag van deze middag leest op augustijnen.nl

Dat verslag werd geschreven door

drs. Ingrid van Neer-Bruggink
Augustijns Instituut
Jacobskerkhof 2
NL – 3511 BL Utrecht

Tel. (0031) (0) 30 8 200 270

ingridvanneerbruggink@augustinus.nl