Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kookboek van de Mariakroon opnieuw uitgegeven

Negen jaar geleden beweerde wijlen Johannes van Dam, gevierd culinair schrijver van Het Parool, dat er maar één echt goed huishoudschool-kookboek bestond in Nederland. Dat was het boek met de Praktische Recepten van de huishoudschool “Mariakroon” te Culemborg, verzameld door Elisabeth. Het gebouw “Mariakroon” staat nog aan de Ridderstraat.

Wij waren plaatsvervangend trots om die bewering en hebben hem onmiddellijk uitgenodigd een lezing over dat boek te houden, maar hij werd ziek, het ging niet door. Het resulteerde wel in een zoektocht naar dat boek, het staat inmiddels in onze bibliotheek.

Klik hier en lees wat wij daar in 2009 over hebben geschreven: maak eens Culemborgse Moppen (recept 1238), hebben wij ooit gemaakt in de vorm van een Voetje en uitgedeeld bij de koffie tijdens lezingen. En Lieverkoekjes (recept 1237), superlekkerlief.

En nu staat er ineens een hernieuwde versie van ons Enige Echte Culemborgse Kookboek in de boekhandel. Het heet “De Elisabeth” en het is het bewijs dat kwaliteit van alle tijden is en nooit vergaat. Alle recepten zijn doorgenomen door Jonah Freud, zij weet van koken. U krijgt al zin om te koken als u het leest.

Klik hier voor De Gelderlander.

Dit kookboek hoort thuis in elke Culemborgse keuken en zo niet daar, dan toch in de boekenkast.