Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

2018 Wandeling langs Culemborgs’ Heilige Huisjes

Die Heilige Huisjes waren natuurlijk al in Culemborg voordat het stadsrechten kreeg, maar 700 jaar stadsrechten is een goede reden om nog eens op hun bestaan te wijzen. Uw genootschap doet dat uiteraard met een Voetnoot. Die Voetnoot volgt de wandeling langs de heilige huisjes op de voet, maar geeft veel meer informatie.

Hij is gemaakt door een schrijverscollectief uit de vijf kerken in de oude stad. Het geheel is verzameld en geredigeerd door ds. Kees van der Vate.

De wandeling langs de heilige huisjes voerde u toen tijdens de eerste drie weekenden van juni langs een grote expositie in de vijf kerken van de binnenstad, de Marokkaanse moskee en het Elisabeth Weeshuis Museum. De “Roos van Culemborg” vulde deze expositie aan met een uitgebreid muziekprogramma (Muziek-Mozaïek). Maar nu kunt u nog steeds de wandeling doen.