Graafschap CulemborgZaterdag 23 juni 2018 is er weer een historische fietstocht.

Plaats van vertrek: Het Pieterplaatsje aan de Zalenstraat

Start: 13.00 uur

vianen copy

Klik hier voor de kaart en de routebeschrijving (pdf).

Het thema van de fietstocht: de kerken van de beroemde architect Alfred Tepe (1840-1920) in de omgeving van Culemborg. In Nederland zijn naar zijn ontwerp meer dan 70 kerken gebouwd, vooral in het Aartsbisdom Utrecht. Na Pierre Cuypers (Rijksmuseum, Centraal Station Amsterdam) was hij de belangrijkste architect van de neogotiek in Nederland.

Nw. Holl WaterlinieHistorische fietstocht.

Dit jaar gaan we de mooie fietstochten van 2016 echt fietsen, vorig jaar is die in het water gevallen. We proberen het opnieuw op zaterdag 24 juni. We hopen natuurlijk dat de weergoden ons beter gestemd zullen zijn.

Routebeschrijving en routekaart opgenomen in dit artikel.
Dit jaar gaan de fietstochten langs forten, werken en andere elementen van de Nieuwe Hollandsche Waterlinie tussen Vreeswijk en Utrecht.

Stellingmolen Oog in 't Zeil, CothenDit jaar gaat de fietstocht in noordelijke richting, zorg er dus voor dat u pontgeld meeneemt.

De route is uitgezet met behulp van knooppunten. Naast het onderweg beantwoorden van 10 vragen over historische onderwerpen, het is tenslotte een historische fietstocht, worden twee kleinschalige musea aangedaan waarbij aandacht wordt geschonken aan de Tweede Wereldoorlog en het boerenleven. Al met al een mooie en leerzame tocht.

fietsfotoos

Dit jaar is weer een mooie fietstocht uitgezet in het inundatiegebied van de Nieuwe Hollandse Waterlinie en de Linge. U kunt kiezen uit 2 ritten, een van 30 en een van 50 kilometer. Dus voor elk wat wils

Foto's staan onder aan dit artikelVoet organiseert op zaterdag 22 juni 2013 alweer de achtste historische fietstocht, deze keer naar de Vijfheerenlanden, ten westen van de Diefdijk.

Steeds meer mensen gebruiken tegenwoordig een elektrische fiets. Deze fietsers kunnen kiezen voor een langere route dan de doorsnee-fietser. Daarom zijn 3 routes uitgezet. Een van 25 kilometer, een van 32 kilometer en een van 50 kilometer. Voor elck wat wils.

bunker langs de tocht

Verslag

Op de Goilberdingerdijk, op weg naar het startpunt voor de fietstocht, hebben drie Voetleden ook nog even een goede daad verricht. Een medewerker van de PTT zat klem tussen de post van een hek en een auto die langzaam van de dijk was afgerold. Ze hebben, samen met de bewoner, die overigens juist een brief had ontvangen van het Tielse ziekenhuis, de auto teruggeduwd en zo de PTT medewerker uit zijn benarde positie bevrijd. Jammer genoeg, geen foto's van dit voorval, daar waren ze te druk voor. Wel foto's van de tocht, druk op Lees Meer..

Kort verslag van deze fietstocht: wij rekenden op mooi weer, want dat is het altijd, en het regende zomaar. En niet zo'n beetje ook. Kortom, van de ongeveer 80 deelnemers waarop wij rekenden kwamen er welgeteld 3 opdagen om de fietstocht eens gezellig uit te rijden. Wij kunnen nu dus bij wijze van uitzondering alle deelnemers bij naam noemen. De drie onversaagde helden zijn: Joop Bartelds, Hugo Eigenraam en Louis Raetsen. Een verslag van hun ontberingen is er niet, maar het gerucht gaat dat zij alledrie veilig zijn weergekeerd....

Alweer vijf jaar organiseert Voet in de zomer een puzzelfietstocht waar veel mensen met plezier aan deelnemen. Het zijn er elk jaar meer, wij gaan er dus mee door. Deze keer gaan we richting Leerdam.

Elke eerste zaterdag van de maand, vanaf april tot en met oktober, maken de stadsgidsen met u een wandeling langs de bezienswaardigheden in Culemborg. Loop een uurtje mee en zie dat het een prachtige stad is. Maar vergeet de omgeving van de stad niet. De site Groene Wissels beschrijft wandelingen die beginnen en eindigen bij een NS station. Ook dat van Culemborg. Bezoek de website van onze stadsgidsen.

Op 12 juni 2010 wordt opnieuw de historische puzzelfietstocht gehouden. Het is het vijfde jaar dat Voet die fietstocht organiseert, een lustrum dus. Vorige jaren hebben wij het noorden, het westen en het oosten van Culemborg bezocht. Goede puzzelaars weten dus al waar ongeveer deze fietstocht naartoe zal leiden.

Het bewijs is geleverd: als Voet iets organiseert is het mooi weer. Op 12 juni was het somber en regenachtig, op 14 juni was het regenachtig en somber, maar op 13 juni, de dag van de Historische Fietstocht, was het zonnig, strakblauwe lucht en vrijwel windstil.

Verslag leest u hier

Elke zomer organiseert Voet een fietsroute die u langs historische plaatsen in de omgeving leidt. Deze keer is dat Wijk bij Duurstede. Het is een puzzeltocht, dus de route is geheim, het enige dat wij verraden is waar u moet beginnen en wat u zoal staat te wachten.

Voet organiseert voor de derde keer een puzzelfietstocht, op zaterdag 21 juni . De rit is ongeveer 25 kilometer lang en is uitgezet in het gebied van de Nieuwe Hollandse Waterlinie bij Tull en 't Waal.

Voet organiseert voor de tweede keer een puzzelfietstocht, op zaterdag 16 juni . De rit is ongeveer 20 kilometer lang

Voet organiseert voor de eerste keer een puzzelfietstocht.
De rit is ongeveer 20 kilometer lang en is uitgezet binnen de grenzen van het Graafschap Culemborg.

Ook vroeger heeft Voet fietstochten georganiseerd: