Hier het programma van 16 mei en de kaart van Zutphen

Op zaterdag 16 mei bezoeken we Zutphen, een van de oudste steden van Nederland met een rijke historie: hoofdstad van het graafschap Zutphen, Hanzestad en vestingstad.

We werken voor deze excursie samen met de Vrienden van het Museum Elisabeth Weeshuis, bent u een Vriend dan kunt u dus ook inschrijven.

Let op:

  1. Op 8 mei moeten wij vastleggen hoeveel deelnemers er zijn. Schrijf u dus op tijd in.
  2. Het maximale aantal deelnemers is 54, dat is het aantal zitplaatsen in de bus. Wie het eerst komt, het eerst maalt en vol = vol.

Veel uit vroeger eeuwen is bewaard gebleven zoals de drie markten met de vele fraaie monumenten: de Groenmarkt, de Houtmarkt en de Zaadmarkt, de restanten van middeleeuwse ommuring met torens, de middeleeuwse kerken en talrijke particuliere gebouwen. Bijzonder is de Librije, één van de drie in Europa overgebleven bibliotheken met een middeleeuws karakter. De folianten met hun fraaie banden zijn met kettingen aan lessenaars bevestigd als voorzorg tegen ongewenste uitleen.

Op ons bezoekprogramma staat

  • een rondleiding door de binnenstad met een ervaren gids
  • een bezoek aan het Stedelijk Museum met inleiding Zutphense historie
  • koffie met een Zutphense versnapering
  • een lunch
  • een rondleiding door de Sint Walburgiskerk en aansluitend
  • bezichtiging van de Librije

Daarnaast is er nog wat tijd over om op eigen gelegenheid door Zutphen te wandelen en te winkelen (Zutphen is bekend als chocoladestad!). U kunt ook een van de karakteristieke horecagelegenheden bezoeken of een bezoekje te brengen aan het Grafisch Museum Zutphen met complete in bedrijf zijnde drukkerij uit ca 1900 of het Museum Henriette Polak met Nederlandse kunst uit de twintigste eeuw. Genoeg te doen en allemaal interessant.

Datum: zaterdag 16 mei 2009
Vertrektijd bus : 08.30 vanaf stationsplein Culemborg
Terug in Culemborg 18.30
Kosten € 35 pp
Opgave door overmaken van het verschuldigde bedrag op ING rekening 5023582 t.n.v Genootschap A.W.K. Voet van Oudheusden onder vermelding van "Zutphen".

Voorbereiding

Om u in de juiste stemming te brengen heeft de werkgroep excursies alvast aan paar foto's gemaakt. Ze zijn gemaakt tijdens de voorbereidingen voor deze excursie.