Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Middag excursie historische stadswandeling Utrecht

Utrecht is een van de oudste officiële steden in Nederland en was daarvoor in de Romeinse tijd al een belangrijke vesting. Ook is Utrecht lange tijd een belangrijk katholiek- en handels centrum geweest. Al die ontwikkelingen hebben hun sporen nagelaten in de stad.

Enthousiast geworden? Op zaterdagmiddag 7 oktober organiseert Voet een historische stadswandeling in Utrecht. Onder begeleiding van een deskundige gids wandelen we zo’n 1,5 uur door het gebied tussen de Mariaplaats en het Ledig Erf en zullen dan zeker ook een aantal hofjes aandoen. Na de rondleiding is er nog gelegenheid om een kopje koffie/thee te drinken met wat lekkers daarbij.

De kosten voor de deelname bedragen € 11,50 per persoon. In dat bedrag zijn de kosten voor de gids en het kopje koffie/thee met wat lekkers inbegrepen. Er kunnen maximaal 30 mensen deelnemen aan de rondleiding. We vragen daarom om u uiterlijk dinsdag 26 september aan te melden via aanmelden@voetvanoudheusden.nl. Geef daarbij uw naam, aantal personen, telefoonnummer en email adres aan. Zonodig zullen we met een wachtlijst werken.

We worden op zaterdag 7 oktober om 13.15 uur verwacht op de Mariaplaats (bij de waterpomp) in Utrecht. U reist op eigen gelegenheid. Het startpunt van de wandeling is goed bereikbaar vanaf het station Utrecht Centraal. Het eindpunt van de wandeling (Centraal Museum) ligt vlakbij station Vaartsche Rijn.

Foto boven: Het beleg van het kasteel Vredenburg te Utrecht in 1577, 1646 – J.C. Droochsloot (Collectie Centraal Museum)