Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Filmcyclus 2023: Novecento deel 2

Op zondagmiddag 12 november vertoont Voet i.s.m. de Fransche School de  film Novecento deel 2 (1976). Met onder meer: Robert De Niro, Gérard Depardieu en Donald Sutherland.

In dit tweedelige epische meesterwerk geeft Bertolucci zijn romantische kijk op de Italiaanse klassenstrijd. Aan de hand van de vriendschap tussen landeigenaar Alfredo Berlinghieri (Robert De Niro) en boerenzoon Olmo Dalco (Gérard Depardieu) houdt de regisseur het Italië van de eerste helft van de twintigste eeuw tegen het licht.

In deze film ontstaat een vriendschap tussen landeigenaar Alfredo (Robert De Niro) en boerenzoon Olmo (Gérard Depardieu) tegen de achtergrond van het Italiaanse leven in de eerste helft van de 20ste eeuw. De bewustwording van de boerenonderdrukking leidt tot de opkomst van het fascisme in Italië waardoor de vriendschap op de proef wordt gesteld.

 

Praktische informatie
Datum: zondag 12 november  2023
Plaats: Theater De Fransche School, Havendijk 1, 4101 AA Culemborg
Tijd: 14.00 uur

Kaarten kunt u bestellen via de website van De Fransche School.

Voetleden krijgen €2,50 korting o.v.v. code: VOET2023. ‘Hartsvrienden’ van Theater De Fransche School kunnen tegelijk ook gebruik maken van hun vriendenkorting: VOET2023V is de code voor diegene die én Voetlid én ‘Hartsvriend’ is.