Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Middagexcursie museum Castellum Hoge Woerd

Op zaterdagmiddag 25 maart organiseert Voet een excursie naar museum Castellum Hoge Woerd in Utrecht. Bij de ontwikkeling van de Utrechts woonwijk Leidsche Rijn werd een 2000 jaar oude Romeinse infrastructuur blootgelegd. Men vond er naast een weg en de resten van een fort, een goed bewaard compleet schip. Een unieke vondst. De opgegraven voorwerpen zijn in een schitterend museum ondergebracht, met als pronkstuk natuurlijk het schip.
Kijk eens op https://www.museumhogewoerd.nl/

Enthousiast geworden? Op 25 maart organiseert Voet een bezoek aan het museum. We hebben gidsen geregeld die ons in een uurtje rondleiden.  Na de rondleiding kunt u op eigen gelegenheid het museum en het fort bezoeken.
Deelname is gratis maar u moet u wel voor 5 maart opgeven in verband met de planning van de gidsen: aanmelden@voetvanoudheusden.nl

We worden om 14.00 uur verwacht. U reist op eigen gelegenheid. Er zijn altijd Voetleden die graag anderen in hun auto meenemen. Geef bij het aanmelden op of u op eigen gelegenheid komt, anderen mee wilt nemen, of dat u meegenomen wilt worden. Met trein en bus, lijn 28 vanaf Utrecht CS, kan het ook. De bushalte ligt op 500 m van de ingang.

Als een voorproefje wilt hebben: op 14 maart is er een lezing in het museum:
Lezing: 25 jaar archeologie in Leidsche Rijn – Museum Hoge Woerd
Deze lezing is ook digitaal te volgen.