Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Voet Excursie naar Kampen

Op zaterdag 13 mei gaat Voet op excursie naar Kampen. De oude Hanzestad is gelegen aan de benedenloop van de IJssel, nabij de uitmonding in het IJsselmeer en het Keteldiep. De stad is grotendeels gelegen op een riviereneiland en is alleen via bruggen bereikbaar. Tot 1932 lag de stad ook aan de Zuiderzee. Kampen wordt in de geschiedenis al genoemd in 1227 en kent een rijke historie waarvan nog veel terug te zien is in de huidige bebouwing van de oude binnenstad. Daarnaast zijn er een aantal boeiende musea.

We vertrekken om 8.45 uur met de bus uit Culemborg. Bij aankomst in Kampen worden we opgewacht door een gids die, nadat we eerst een kopje koffie met wat lekkers genuttigd hebben, de helft van de groep mee zal nemen op een wandeling door de stad. De andere helft van de groep kan op eigen gelegenheid een deel van de stad of een museum ontdekken. We zullen hiervoor tips verstrekken en ook rondleidingen in een aantal musea organiseren. Na de lunch wisselt het programma.
We verwachten rond 16.15 uur de terugreis weer te aanvaarden.

De kosten bedragen € 57,50 per persoon. Hierin is de busreis, de gidsen, het kopje koffie met lekkers en het lunchbuffet inbegrepen. Bezoek aan musea is voor eigen kosten (of via de museum jaarkaart). Een gedetailleerd programma volgt nog.

Dringend verzoek om u aan te melden voor 28 februari. Dit omdat we willen weten of er voldoende deelnemers zullen zijn om gebruik te maken van de diensten van de busonderneming. Aanmelden kan door een mail te sturen naar aanmelden@voetvanoudheusden.nl o.v.v. de naam, mailadres en telefoonnummer van de deelnemers aan de excursie.

NB: om de kosten op een aanvaardbaar niveau te houden is het nodig dat minimaal 40 mensen aan de excursie deelnemen. Als het aantal deelnemers lager is dan zullen we mogelijk met een alternatief programma komen of de excursie moeten afgelasten.