Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

A.L.V. en lezing over koning Arthur

Op dinsdag 21 februari wordt de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering gehouden, gevolgd door een lezing van Hans Saan over koning Arthur.

De stukken voor de vergadering zijn op dit moment nog niet beschikbaar.

Hans Saan over zijn vriend koning Arthur:

Al mijn hele leven houdt koning Arthur me gezelschap. De verhalen over hem beginnen meestal zo: “Het is Pinksteren. In de grote zaal zit Arthur met zijn ridders aan de Ronde Tafel. Maar ze eten altijd pas, als zich een avontuur of wonder gemeld heeft. En deze keer… ‘

Ik vertel u graag een aantal van die verhalen, stel u voor aan de overspelige Guinevere en Lancelot, aan de grote ridder Walewein, aan vrome Parsival, aan kwaadaardige Kye en vadermoordenaar Mordred. Maar ik bespreek dan ook hoe de verhalen ontstonden en doorgegeven werden. En omdat de Arthurlegenden wel 800 jaar populair bleven, zijn er ook legio afbeeldingen van de koning en zijn ridders. Iedere eeuw had zijn eigen versie in woord en beeld en dat zegt dan iets over Arthur, maar ook over die tijd. Dus een lezing over verhalen en beelden die in de loop van de tijd veranderden en toch hetzelfde bleven.

Datum: 21 februari 2023
Plaats: Theater De Fransche School
Zaal open: 19.00 uur
Aanvang algemene ledenvergadering (alleen voor leden): 19.30 uur
Aanvang lezing (voor iedereen toegankelijk): 20.30 uur

Aanmelden is niet nodig, maar let op! VOL = VOL.
Het kopje koffie of thee voorafgaand aan de A.L.V. wordt u aangeboden door het Genootschap.

Let op! In Theater De Fransche school kan niet meer met contant geld betaald worden.