Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Filmcyclus 2022 ‘Tijdsbeelden’: Il Postino

Zondagmiddag 20 november in de matinee: Il Postino (uit 1994, regie: Michael Radford. Met in de hoofdrollen Massimo Troisi en Philippe Noiret. Speelduur 108 minuten)

De film is gebaseerd op het boek ‘De Postbode’ van Antonio Skármeta. Het verhaal vertelt over de Italiaanse postbode Mario Ruoppolo, die woont op het zonnige eilandje Salina, ten noorden van Sicilië, waar ook de verbannen Chileense dichter Pablo Neruda terechtkomt. De eilandbewoners zijn erg enthousiast dat Neruda op hun eiland komt wonen. Het plaatselijke postkantoor wordt overstelpt door brieven bestemd voor Neruda. Mario heeft de eer de brieven persoonlijk te bezorgen. Elke dag fietst hij naar het afgelegen huis van Neruda. Mario merkt op dat de dichter veel brieven krijgt van vrouwen, dus wil hij ook dichter worden en hij vraagt aan Neruda hoe hij dat moet doen. Neruda helpt hem zo de mooie Beatrice Russo te verleiden die een café in het dorp uitbaat.
Met dit originele en ontroerende verhaal schets Skármeta een bijzonder portret van de woelige jaren zeventig in Chili en brengt hij de figuur van Pablo Neruda tot leven. ‘De Postbode’ is bovenal een ode aan de kracht van de poëzie.

Plaats: Theater De Fransche School, Havendijk 1, 4101 AA Culemborg
Tijd: zondagmiddag, aanvang 14.00 uur

Kaarten kunt u bestellen via de website van De Fransche School. https://www.theaterdefranscheschool.nl/

Voetleden krijgen €2,50 korting o.v.v. code: VOET2022. ‘Hartsvrienden’ van Theater De Fransche School kunnen tegelijk ook gebruik maken van hun vriendenkorting: VOET2022V is de code voor diegene die én Voetlid én ‘Hartsvriend’ is.