Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Filmcyclus 2023 ‘Tijdsbeelden’: O, Collecting Eggs Despite the Times

Deze 80 minuten durende documentaire uit 2021 van Pim Zwier, die we op zondagmiddag 23 april 2023 vertonen, won in 2021 de IDFA Award voor beste regie.

Het verhaal speelt in Duitsland in de periode 1930-1950 en gaat over Max Schönwetter (1874-1961) die in zijn leven 19.206 eieren verzamelde. Het was zijn levenswerk om de wereld van het ei te ordenen, terwijl in de wereld om hem heen aan de vooravond van de Tweede Wereldoorlog de chaos uitbrak. Op straat marcheren de nazi’s, binnen meet hij de eitjes van de oostelijke baardgrasmus.

Van de doorschijnend geelbruine eieren van de Tibetaanse lammergier tot het ei van de Britse zeekoet met zijn Jackson Pollockachtige spetters – de Duitse ornitholoog verzamelde ze allemaal. Zijn correspondentie met medewetenschappers en verzamelaars schetst de tijdgeest en de monomane verzameldrang van Schönwetter en zijn collega’s.

Praktische informatie

Datum: zondag 23 april 2023
Plaats: Theater De Fransche School, Havendijk 1, 4101 AA Culemborg
Tijd: 14.00 uur

Kaarten kunt u bestellen via de website van De Fransche School

Voetleden krijgen €2,50 korting o.v.v. code: VOET2023. ‘Hartsvrienden’ van Theater De Fransche School kunnen tegelijk ook gebruik maken van hun vriendenkorting: VOET2023V is de code voor diegene die én Voetlid én ‘Hartsvriend’ is.