Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Lezing ‘Voetsporen – Tekenaars in Culemborg’

Op donderdag 19 mei vertelt Roger Klaassen over zijn project ‘Voetsporen’. Roger is illustrator en woont in Culemborg. Hij tekent op straat in zijn en onze stad. In het project ‘Voetsporen’ is Roger op zoek gegaan naar die plekken in Culemborg waar tekenaars in het verleden gewerkt hebben. Dat resulteerde in een aantal tekeningen, die in de maand mei tentoon worden gesteld in de kapel van het Elisabeth Weeshuis.

Kunstenaars als Cornelis Pronk en Jan de Beijer werkten in Culemborg om illustraties voor atlassen te maken. Jan Weissenbruch, Cornelis Springer en Willem Koekkoek maakten ter plaatse schetsen die ze thuis, in hun ateliers, verwerkten in hun schilderijen.
Tijdens de lezing zal Roger vertellen waarom deze kunstenaars Culemborg bezochten. Hoe reisden ze? Hoe werkten ze? Wat is het verschil tussen hun schetsen en hun schilderijen?
Aan de hand van de oude tekeningen en zijn eigen schetsen laat Roger zien hoe Culemborg is veranderd, of soms opmerkelijk gelijk is gebleven.

Plaats: De Fransche School
Zaal open: 19.30 uur
Aanvang lezing: 20.00 uur
De lezing is toegankelijk voor iedereen.