Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Lezing Oude Hollandse Waterlinie

Op woensdag 29 juni komt Sander Enderink een lezing houden over de Oude Hollandse Waterlinie met daarin ongetwijfeld een uitstapje naar de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Dat laatste is vanzelfsprekend omdat wij in Culemborg meer te doen hebben gehad met die ‘Nieuwe’.
Dat had overigens anders kunnen lopen omdat de Staten van Holland in 1672 het plan bespraken om de waterlinie ten oosten van de Diefdijk te plaatsen. Dat plan werd afgewezen omdat men de linie zoveel mogelijk op eigen grondgebied wilde houden.

Sander is werkzaam bij de Stichting Oude Hollandse Waterlinie en auteur van een aantal publicaties over dit onderwerp. De lezing is een voorbereiding op de fietstocht van Voet op 2 juli. Die tocht voert ons langs interessante objecten van in ieder geval de Nieuwe Hollandse Waterlinie.  

Plaats: clubgebouw Scouting St. Stanislaus. Steenovenslaan 20 Culemborg.
Zaal open: 19.30 uur
Aanvang lezing: 20.00 uur
De lezing is toegankelijk voor iedereen.

Afbeelding boven: De staande Hollandse Leeuw reikt prins Willem III het zwaard. Op de achtergrond oorlog ter land en ter zee. Prent nr. 2 in een serie van zes allegorieën op de oorlog met Frankrijk en de Duitse bisschoppen in de jaren 1672-1674. Anonieme prent uit 1674. Rijksmuseum, Amsterdam.