Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

21 11 2021 Filmcyclus 2
A Bout de Souffle

Waarom deze film van Jean Luc Goddard uit 1960?

De film behoort tot de filmstroming ‘Novelle Vague’. De regisseurs van de films uit deze stroming hadden kritiek op de kant en klare kijkproducten van de grote filmstudio’s. In hun ogen werden filmregisseurs te veel gedwongen hun films te maken volgens de vaste wetten van de met name grote Hollywoodproducenten. De ‘Novelle Vague’ vond dat elke filmregisseur een eigen kenmerkende ‘handtekening’ moest hebben en geen inwisselbare eenheidsworst.

De regisseur Jean Luc Godard werd in 1930 in Parijs geboren. Tijdens zijn studie volkenkunde aan de Sorbonne in Parijs leerde hij Francois Truffaut kennen, de scenarioschrijver van deze film. In 1953 werkte hij mee aan de bouw van een dam in Zwitserland. Zijn ouders waren welgestelde Zwitsers. Tijdens de oorlog verruilden ze Parijs voor Zwitserland. In 1956 ging hij terug naar Frankrijk en maakte korte komedies. In 1960 filmde hij zijn eerste lange film: ‘a Bout de Souffle’. Een film met een laag budget en kenmerkende ruwe montage. Let in de film op de met de handgevoerde camera en het vele knipwerk in de scenes dat als doel had snelheid en vaart in de film te krijgen.

De film volgt het leven van Michel Poiccard (Jean-Paul Belmondo) die een politieagent vermoord heeft en daardoor op de vlucht is. Hij vindt onderdak bij de jonge Amerikaanse, Patricia Franchini (Jean Seberg). Voor de verdere ontwikkeling en de afloop van de film nodigen wij u graag uit om de film te komen zien. Naast het spannende verhaal is het acteerspel van Jean-Luc Belmondo en Jean Seberg een lust voor het oog.

De film A bout de souffle wordt vertoond op:
zondag 21 november 2021 in TDFS, aanvang 20.00 uur

Kaarten voor de film: €12,50 incl. een drankje.
Voetleden krijgen €2,50 korting o.v.v. code: VOET2021
Hartsvrienden van TDFS kunnen tegelijk ook gebruik maken van hun vriendenkorting. VOET2021V is voor Voetleden én Vriend DFS.
Voor het bestellen van de kaarten zie de website van TDFS.

Corona informatie
Bij de Fransche School gelden strikte regels rond het Coronatoegangsbewijs voor entree van het theater. Bij binnenkomst wordt gecheckt op QR-code gekoppeld aan uw identiteitsbewijs.
Deze QR-code kunt u verkrijgen via de CoronaCheck-app of de papieren versie via CoronaCheck.nl. inloggen met DigiD.
Andere bewijzen van vaccinatie worden niet geaccepteerd.
Graag op tijd aanwezig, omdat het checken tijd in beslag neemt.