Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

31 10 2021 Filmcyclus 1
Ladri di Bicicletti

Waarom deze film uit 1948 van de Italiaanse filmregisseur Vittorio de Sica?

Deze film wordt beschouwd als een van de meest kenmerkende films uit het Italiaanse Neorealisme. Deze kunststroming richt zich op het verbeelden van de meest arme werkende klasse. Opvallend zijn de vaak lange shots. Verder werd er veel gefilmd op locatie. De regisseurs uit deze stroming maakten veel gebruik van amateurs om het dagelijks leven zo dicht mogelijk te benaderen. In deze film die in Nederland de titel ‘de fietsendieven’ kreeg ziet u overigens uitsluitend amateurs als acteur. In een andere film uit deze stroming, ‘Stromboli’ van Roberto Rossellini, spelen naast lokale eilandbewoners wel ook professionele acteurs. (waaronder Ingrid Bergman) Rauw realisme van de arbeidersklasse en geen gepolijste droomwereld van de Amerikaanse Hollywoodfilms is wat deze stroming voorstond.

De Sica werd in 1901 geboren in het zuiden van Italië. Hij groeide op in armoede. Hij begon zijn carrière als acteur in theaters en richtte in 1933 een eigen theatergezelschap op waarbij hij samenwerkte met o.a. Visconti. Zijn ontmoeting met scenarioschrijver Cesare Zavattini was bepalend voor zijn carrière als filmmaker. Samen met Zavattini creëerde hij zijn meest befaamde films die vele pretentieuze prijzen wonnen.

De film Ladri di Bicicletti speelt zich af in een nieuwbouwwijk in het noorden van Rome. We volgen de werkloze Antonio Ricci die een baan kan krijgen als plakker van posters op openbare aanplakborden, Hij kan die baan echter alleen krijgen als hij beschikt over een fiets. Het gezin verpand hun beddengoed om aan de noodzakelijk fiets te komen. Echter de fiets wordt al snel gestolen. Hoe het afloopt? Daarvoor nodigen wij u graag uit om de film te komen zien op zondag 31 oktober 2021 in TDFS, aanvang 20.00

Kaarten voor de film: €12,50 incl. een drankje.
Voetleden krijgen €2,50 korting o.v.v. code: VOET2021
Hartsvrienden van TDFS kunnen tegelijk ook gebruik maken van hun vriendenkorting. Dan is de code VOET2021V, voor Voetleden én Vriend DFS.
Voor het bestellen van de kaarten zie de website van TDFS.

Corona informatie
Bij de Fransche School gelden strikte regels rond het Coronatoegangsbewijs voor entree van het theater. Bij binnenkomst wordt gecheckt op QR-code gekoppeld aan uw identiteitsbewijs.
Deze QR-code kunt u verkrijgen via de CoronaCheck-app of de papieren versie via CoronaCheck.nl. inloggen met DigiD.
Andere bewijzen van vaccinatie worden niet geaccepteerd.
Graag op tijd aanwezig, omdat het checken tijd in beslag neemt.