Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

21 10 2021 Een golf van nieuwe inspiratie in de film
Constant Hoogenbosch

Na de Tweede Wereldoorlog verrijst in Frankrijk, Italië en Groot-Brittannië een nieuwe generatie filmmakers die het anders aan willen gaan pakken. De Nouvelle Vague, het Italiaans Neo-expressionisme, de British New Wave staan met beide benen in samenleving, maar vullen dat wel op een eigen manier in. Ons filmprogramma begint dit jaar met twee markante voorbeelden van deze beweging: Ladri di biciclette uit 1948 en A bout de souffle uit 1960.

De lezing wordt verzorg door Constant Hoogenbosch.

Drs. Constant Hoogenbosch (Nijmegen, 1967) studeerde Cultuur- en Mentaliteitsgeschiedenis Na jaren werkzaam te zijn geweest in de film, televisie en radiowereld zette Hoogenbosch in 2000 zijn eigen mediabedrijf Movie Machine op. Vanuit Movie Machine werkt hij door heel Nederland (en internationaal) samen met filmhuizen, culturele centra, bedrijven en onderwijsinstellingen waar hij doceert over uiteenlopende onderwerpen uit de film- en mediawereld.
Zie ook https://www.moviemachinegroup.nl/