Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Er op uit met Voet! Oude fietsroutes in een nieuwe jas

Voor corona organiseerde Voet elk jaar een fietstocht. Dat waren – als het niet al te hard regende –  altijd interessante en memorabele activiteiten.  Een groepje fietsliefhebbers binnen Voet heeft het idee opgepakt de routes van de afgelopen jaren te actualiseren en opnieuw te beschrijven.

Op de website van Voet kun je de routes downloaden. Ze bestaat uit een uitgebreide en fraai geïllustreerde gids met kaart, routebeschrijving en bezienswaardigheden. Tevens is er de mogelijkheid om de route als gpx bestand te downloaden.

Wanneer je de route fietst en onvolkomenheden ontdekt, dan horen we dat graag. Heb je zin om mee te doen met de fietsgroep, ideeën aan te dragen of routes na te fietsen? Je bent van harte welkom: deweerdt@voetvanoudheusden.nl

De eerste twee routes:

Kastelen-fietsroute
Vanuit Culemborg loopt de route, oorspronkelijk gemaakt in 2015, via de Langbroekerwetering naar Amerongen en via Wijk bij Duurstede weer terug: 50 km fietsplezier. De route loopt deels langs knooppunten zodat er voldoende goede markeringspunten zijn.

We hebben ook een uitgebreide beschrijving voor je gemaakt. Deze kun je hier downloaden. Op de laatste pagina staat een QR-code, deze kun je gebruiken om rechtstreeks in de RouteYou app te komen voor het downloaden van de GPX

Je vindt de route ook op de website van RouteYou.

Grenzen van het Graafschap
Oorspronkelijk uitgegeven in 2005 ter gelegenheid van het 450 jarig bestaan van het graafschap. Een route van 40 of 45 kilometer. Bekijk hier de route. Je kunt hier de gpx-bestanden downloaden (de twee routes zitten verpakt in een zipbestand).