Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

11 05 21 Lezing
De slag om de Grebbeberg

Op 28 Augustus 1939 begint de algemene mobilisatie van het Nederlandse leger. Acht maanden lang denkt Nederland neutraal te kunnen blijven en dat het geweld, net als in WO1, aan onze grenzen voorbij gaat.
Op 10 mei 1940 wordt Nederland echter geconfronteerd met de realiteit dat de Duitse troepen de Nederlandse grens passeren. Nederland is slecht voorbereid. Op en rond de Grebbedijk zal de strijd in alle hevigheid gevoerd worden. Drie dagen duurt de oorlog op de Greb, 426 soldaten laten hierbij hun leven.
De lezing ‘De Slag om de Grebbeberg (en wat daaraan voorafging)’ , vertelt de verhalen uit de periode 1939/1940, verrassende verhalen, verhalen met soms een lach en soms een traan.
Bernier Cornielje geeft de lezing, Marieke Wittenhorst zorgt met haar dwarsfluit voor een passende muzikale omlijsting.
Zie voor meer informatie: https://www.grebbeberg.nl/