Alles over de Redichemse Waard

In 2011 hebben Kees van de Vate en Loe van der Kooij lange wandelingen gemaakt in deze waarden en de planten en dieren gedetermineerd die zij tegenkwamen. Daar is een lijst uitgekomen en die lijst geven wij hieronder weer.

De lijst bestaat uit de volgende kolommen:

de rw in avondlichtDoor Leo van der Kooij en Kees van de Vate.

8 november 2012

Aan de noord- en oostkant van Culemborg liggen binnen de gemeentegrens twee uiterwaarden. Vanaf de binnenstad gezien is de eerste de Lazaruswaard. Deze ligt tussen de jachthaven en het punt waar de dijk een scherpe bocht naar het oosten maakt en waar een pad vanaf de dijk de uiterwaard inloopt. De Redichemse waard sluit hierop aan. Eerst zien we de Pikse boomgaard,

U vindt hier archiefstukken over de Redichemse Waard. Nog meer archiefstukken vindt u op de website van de gemeente Culemborg .

De archiefstukken die wij hier bewaren komen grotendeels uit de archieven van het Regionaal Archief Rivierenland (RAR), wij hebben ze gefotografeerd en gedigitaliseerd. Bij het RAR zijn het een soort verzamelarchieven, en wij hebben ze weer onderverdeeld in de verschillende stukken (onderwerpen) en ze chronologisch gerangschikt. Wij denken dat er zo een beter beeld ontstaat.

Stafkaarten van de Redichemse Waard vanaf 1850. Elke keer als wij een wijziging zagen namen wij een foto, hieronder de tijdlijn van de Redichemse Waard