Doesburg Waag Vertrek om 8.45 met de bus vanaf het stationsplein Culemborg naar Gorssel waar we het nieuwe museum MORE bezoeken. We worden ontvangen met koffie en krijgen vervolgens een uitgebreide rondleiding door het museum.

Prijs: € 49,50

Inbegrepen: busreis, koffie en gebak, lunch en de twee rondleidingen plus de tentoonstellings-toeslag van € 3,- op de entree van museum MORE. 
Niet inbegrepen: toegang museum MORE (€ 15,-,MJK geldig) en eventueel de toegang tot museum Lalique (€ 13,-,MJK geldig) of het Mosterdmuseum (entree € 2,50). 

Inschrijven vóór 11 mei door 49,50 euro per persoon over te maken op bankrekening NL90 INGB 000 502 3582 ten name van Genootschap AWK Voet v Oudheusden.
Blijkt er op 11 mei niet voldoende belangstelling te zijn dan wordt de excursie geannuleerd en worden de reeds ontvangen gelden gerestitueerd.

Meer info:

Museum MoreHet museum MORE voor Realistische Kunst in Gorssel herbergt de privé kunstcollectie van de miljardair Hans Melchers. Enkele goed vertegenwoordigde kunstenaars zijn Pyke Koch, Dick Ket, Charley Toorop, Carel Willink en Jan Mankes. Het museum is gehuisvest in het schitterend verbouwde oude Raadhuis van Gorssel. De architect is Hans van Heeswijk, die o.a. de verbouwing van de Hermitage in Amsterdam op zijn naam heeft staan.

Klik hier voor meer informatie

Na de lunch vertrekken we naar Doesburg waar we een stadswandeling maken. Daarna heeft u nog enige tijd om naar eigen keuze te besteden.
Zo kunt u naar het Lalique museum (open tot 17.00). Dat toont juwelen en glazen objecten van René Lalique (1860-1945), ook wel ‘de Leonardo da Vinci van de juwelen- en glaskunst’ genoemd. Een extra tijdelijke tentoonstelling toont Japanse prenten in combinatie met werk van Chagall, Gaugain en Matisse.
Ook het Doesburgse Mosterdmuseum (open tot 16.00) is de moeite waard. Daar wordt met oude molens uit verdwenen fabriekjes mosterd gemaakt en met oude afvulapparatuur in luxe potjes gedaan.
Andere bezienswaardigheden in Doesburg zijn de Martinikerk, de Gasthuiskerk (met een kunstcollectie), streekmuseum De Roode Toren (oude ambachten) en de historische boekdrukkerij De Arend.

We vertrekken om 17.00 uit Doesburg en zijn ca. 18.00 weer terug in Culemborg.

Foto's van Louis Raetsen en Jan Hogendoorn